Min ångerrätt i korthet

Ångerrätt

Vänligen kontakta Golinq innan du skickar tillbaka några objekt.

Det är lämpligt att konsumenten meddelar rätt leveransadress, att denna är riktig och felfri. Vid klagomål, kontakta mig och ger information som är relevant och orsaken till klagomålet.

Returvillkor

Du kan returnera produkten inom 30 dagar efter leverans. Produkten måste vara i nyskick. Om produkten är förstört eller använt produkten skall inte återbetalas. Se till att inkludera kontaktinformation med avkastningen och om möjligt, lämna oss med ett spårningsnummer. Golinq föreslår att du får ett kvitto och ett paket ID för returen från leveransservice, eftersom det gör det lättare att följa returen om det behövs.

Golinq kommer att göra en återbetalning av stödberättigande avkastning. Om du betalat med faktura, kommer vi att behöva ett kontonummer för att överföra pengarna tillbaka till. Det enklaste sättet är att e-posta den till oss tillsammans med en kort beskrivning av ditt fall.

Returnera ett paket

Om en returnerad objektet sänds internationellt, vänligen tydligt markera paketet "ÅTER VAROR", för att undvika eventuella tullavgifter. Golinq är inte ansvarig för eventuella återvändande Tull avgifterna. Eventuella avgifter som kan uppkomma ansvarar kunden för.

E-post till oss, lämna din kundinformation, och berätta att du kommer att skicka tillbaka produkten.

Vill du byta till en annan produkt?

Returnera varan du har fått och skicka oss ett mail berätta vilken produkt du vill ha istället.

Transportskada

Om produkten försvinner eller om du vid mottagandet, märker att varan har skadats under transporten ska du omedelbart rapportera detta till oss.

Outkrävda paket

För paket som inte löses ut på ditt postkontor inom 14 dagar, Golinq förbehåller sig rätten att ta ut en hanteringsavgift för att täcka returfrakten och frakt företagens administrativa kostnader.

Kontakt vid förfrågningar: Golinq@outlook.com